sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Rapsumehua

Meidän takapihan raparperipuska voi todella hyvin, se on iso, tuuhea ja ihan vallaton. Ajattelin ottaa hyötykäyttöön tämän herkun ja tein eilen raparperimehua.


  • 2 L pilkottua raparperiä (mahdollisimman punaisia)
  • 1 L vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 puristetun sitruunan mehu
Kiehutellaan hiljalleen isossa kattilassa puolisen tuntia. Siivilöidään (mieluiten harson läpi). Lisätään sokeri ja annetaan liueta. Lisätään sitruunamehu. Annetaan jäähtyä ja nautitaan :)

Mehusta tuli sen verran tymäkkää että nautittaessa joudun kyllä hieman laimentamaan sitä vedellä. Johtunee osittain varmasti siitä että tiristelin harson läpi viimeisimmätkin mehupisarat, ja perkeitä jäi vain nyrkillinen. Raakaa mehua tuli kaikenkaikkiaan kaksi tuollaista kolmenvartin pulloa, vaikka ohjeessa sanottiinkin että n. 1 litra. Mehu on ns. tuoremehua, joten se ei säily mitenkään ikuisesti, jääkaapissakaan... Siksi toinen pullo onkin jo juotu :) Hyvää, kirpeää, raikasta ja ahh niin ihanan väristä!
Aitoa Kesää!


 

Ei kommentteja: